Άρωμα Ιταλίας στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Fine Food Exhibition

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, αποδεχόμενη την πρόταση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται τους παραγωγούς και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της περιοχής Καλαβρίας σε μια ειδική ενότητα στο επίπεδο D της έκθεσης.
Οι επισκέπτες της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Fine Food Exhibition θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον γευστικό πλούτο της γείτονας χώρας από μια περιοχή που η γεύση φέρνει… γνώριμες μνήμες.
Η Καλαβρία αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia). Σε αρκετές περιοχές ομιλείται μια ελληνική διάλεκτος, τα «Γραικάνικα», ενώ υπάρχουν πολλές ορθόδοξες Βυζαντινές εκκλησίες. Αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για Έλληνες επισκέπτες καθώς υπάρχει έντονη συνάφεια με αυτή την περιοχή της Νότιας Ιταλίας και τους ανθρώπους της.
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Fine Food Exhibition, 27 παραγωγοί της περιοχής μοιράζονται μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα μέσα από το πρόγραμμα AGORA’ CALABRIA που παρουσιάζει το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Καλαβρίας και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο τον τροφίμων.
Από 24 έως 26 Ιανουαρίου 2020, η έκθεση θα φιλοξενήσει ένα stand αφιερωμένο στην Καλαβρία όπου κάθε ιταλός εκπρόσωπος από τις συμμετέχουσες εταιρείες θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει, με συγκεκριμένα και οργανωμένα ραντεβού, Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου (εισαγωγείς, εμπόρους,διανομείς, αντιπροσώπους) που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα αυτά και θέλουν να αναπτύξουν νέες μορφές συνεργασίας. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί να γίνουν παρουσιάσεις προϊόντων αλλά και γευσιγνωσίες για όλους, ώστε οι συμμετέχοντες να γευτούν και να γνωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα αυτα.

Δημοσιεύτηκε στα Νεα