Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

Ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γνώση, ενημέρωση και τεχνική παρουσιάζεται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2024, στο MEC Παιανίας. 

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υιοθετεί ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα, αφιερώνοντας όλες τις ημέρες της έκθεσης στις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις μέσα απο τρία διαφορετικά stage. Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τις εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ και βασίζεται στους τρεις πυλώνες της συγχρονης γαστρονομίας Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα.

Το 2024, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, πραγματοποιεί περισσότερες γαστρονομικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τους ελληνικούς γαστρονομικούς θησαυρούς και υποδέχεται επαγγελματίες του κλάδου από Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την επίτευξη ενημερωτικών σεμιναρίων αποκλειστικά για επαγγελματίες.

Στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης με την συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας chef και foodblogger κας Εύας Παρακεντάκη, θα υποδεχτούν στη σκηνή διακεκριμένους chef από κάθε γωνιά της Ελλάδος και μέσα από απολαυστικά γαστρονομικά δρώμενα των περιφερειών της χώρας, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, προσκεκλημένοι chef παρουσιάζουν τεχνικές και μαγειρεύουν live, τα signature dish τους, του σήμερα ή του αύριο.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εντάσσεται το Drink & Spirits event όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και μυούν τους επισκέπτες στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology.
Παράλληλα, στη φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ παρουσιάζουμε το ειδικά σχεδιασμένο για τους εκθέτες μας Wine Walk section, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν μια μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά ελληνικά κρασιά, ενώ στο νέο Olive Oil Bar, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν τα premium προϊόντα τους υπο την επιμέλεια του olive oil expert κου Γιάννη Καρβέλα.

Aπό την ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν γίνεται να λείπουν οι βραβεύσεις.

Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2024, των μοναδικών βραβείων που τιμούν και αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο μέσα από την διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας.