To IEK AKMH, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών και επαγγελμάτων, συμμετέχει δυναμικά για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφαία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 1-4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.
Άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές από τους Τομείς Επισιτισμού, Ξενοδοχειακών, Οικονομίας Διοίκησης κ.ά. θα στελεχώσουν σημαντικές για τη λειτουργία της Έκθεσης θέσεις , υποστηρίζοντας με πολυδύναμες ομάδες εργασίας το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων «Μαγειρεύουμε/Πίνουμε Ελλάδα», Master Classes κ.λπ.
Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Γιάννης Μπαξεβάνης, Διονύσης Αλέρτας, Χρήστος Βέργαδος κ.ά. για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.
Σημαντική θα είναι η παρουσία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Chef Club Κρήτης και τις λέσχες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας και Πελοποννήσου. Σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από όλες τις δομές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λάρισα υπό τις οδηγίες των καθηγητών τους έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για τον μεγάλο διαγωνισμό. Ενθουσιασμένοι για την επικείμενη παρουσίαση των δικών τους γευστικών δημιουργιών με ελληνικά εκλεκτά υλικά, οι σπουδαστές συμμετέχουν στο σύνολο των κατηγοριών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πρώτη τους συμμετοχή το 2018, οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, κυριάρχησαν με τις επιδόσεις τους, αποσπώντας 14 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια καθιστώντας το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρώτο σε συνολικό αριθμό μεταλλίων και σε χρυσά!
Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο (P11) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να ενημερωθεί αναλυτικά από συμβούλους εκπαίδευσης για τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών.