9η EΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition


Πληροφορίες για εκθέτες

Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της αγοράς, επιστρέφει από το Σάββατο 04 έως την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023 στο Mec Παιανίας, ως η πρώτη F2B έκθεση που απαντά στα ουσιαστικά ζητήματα των Ελλήνων παραγωγών.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εισάγει για πρώτη φορά τον όρο F2B [Food to Business] στοχεύοντας στις επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και καναλιών διανομής, θέλοντας να δώσει λύσεις σε καίρια ζητήματα, όπως αυτά της συνεχούς αυξανόμενης ανάγκης για προϊόντα υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας και της ανάγκης για ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής.

Έτσι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ γίνεται η πρώτη αμιγώς F2B έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της Εστίασης (Εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, σημαντικοί buyers θα έχουν τη δυνατότητα να συναντούν απευθείας τους παραγωγούς στην ενότητα «Buyers Square».

Πλήρως ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, η έκθεση ανανεώνει το ραντεβού της με επαγγελματίες και λάτρεις της γαστρονομίας και του Fine Food για 9η συνεχή χρονιά.

exhibition marketing awards
exhibition marketing awards

Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ διακρίθηκε με 2 κορυφαία βραβεία στο διαγωνισμό Exhibition Marketing Awards 2020. Συγκεκριμένα η «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition» τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best use of Technology» για την εξαιρετική χρήση της τεχνολογικής εμπειρίας κατα τη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ενώ απέσπασε και το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Best Trade Fair show (B2B) under 12.000sqm» μεταξύ πολλών σημαντικών υποψηφίων.

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με στόχο να μετατρέψει σε πόλο έλξης τους «θησαυρούς» της ελληνικής γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα, την καινοτομία και την πρώτη ύλη τους. Ανάμεσα στα χιλιάδες ελληνικά προϊόντα που θα φιλοξενήσει η έκθεση από 350 και πλέον παραγωγούς, θα ξεχωρίσουν κορυφαία προϊόντα που έχουν βραβευτεί τόσο σε ελληνικούς όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς .

Παράλληλα, ένα πλούσιο πρόγραμμα επαγγελματικών σεμιναρίων περιμένει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο τροφίμων και ποτών. Διακεκριμένοι chef μιλούν για την πορεία τους και τα μυστικά της επιτυχίας τους στην ενότητα «Food Expert Stories», ενώ open space επαγγελματικά workshops θα παρουσιαστούν καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Προνόμια και Οφέλη από τη συμμετοχή στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 

 • Προβολή των προϊόντων σας στους επαγγελματίες του κλάδου
 • Προοπτικές σύναψης εμπορικών συμφωνιών
 • Δυνατότητα λήψεως νέων παραγγελιών
 • Προγραμματισμένες συναντήσεις με επιχειρήσεις από τον κλάδο τροφίμων και ποτών, του τουρισμού και των ξενοδοχείων.
 • Β2Β συναντήσεις με αγοραστές – επισκέπτες από διεθνείς αγορές
 • Παρακολούθηση επαγγελματικών σεμιναρίων από τους ειδικούς του χώρου
 • Δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους Έλληνες παραγωγούς να προβληθούν στο ευρύ κοινό

Ποιοί αναμένεται να επισκεφθούν και φέτος την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Oι κατηγορίες του στοχευμένου επαγγελματικού κοινού που αναμένεται να επισκεφθούν τη φετινή έκθεση είναι οι ακόλουθες:

 • Καταστήματα delicatessen & fine food
 • Kαταστήματα Βιολογικών Προϊόντων
 • Έμποροι χονδρικής ποιοτικών Τροφίμων και Ποτών
 • Κρεοπωλεία, Ιχθυοπωλεία, Οπωροπωλεία με χαρακτήρα παντοπωλείου
 • Ξενοδοχεία, Boutique hotels, Luxury apartments
 • Kάβες, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καφεκοπτεία
 • Χιλιάδες καταναλωτές φίλοι της γαστρονομίας και του fine food.