ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 από 18/2 έως 20/2
ΩΡΑ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/2/2022 |
10:00-12:00 | Έναρξη Έκθεσης |
12:00-14:00 | Ο Κώστας Μπουγιούρης υποδέχεται στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” τον πρόεδρο και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Chef Θωμά Λαζανά που θα μας μυήσουν στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης με προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας |
14:00-16:00 | Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έρχεται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ και μας παρουσιάζει ένα γαστρονομικό ταξίδι μέσα από τις συνταγές των νησιών του ΒΑ Αιγαίου με την chef Παλαιολόγου Τζένη και την Ανδρειώτη Μυρσίνη |
16:00-18:00 | To stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” και ο Κώστας Μπουγιούρης υποδέχονται την βραβευμένη Chef Νανά Γκαμούρα για ένα ταξίδι γεύσης με τα προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας |
18:00-20:00 | Τελετή εγκαινίων 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition. Ο Κώστας Μπουγιούρης με την συμβολή καταξιωμένων chef από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μας καλωσορίζουν στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food EXhibition |
ΩΡΑ | ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2/2020 |
12:00-14:00 | Ο διαδραστικός βραβευμένος chef και παρουσιαστής του Food Project στην τηλεόραση CRETA chef Λάπας Χρήστος δημιουργεί για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα τραπέζι αποκλειστικά με κρητικά προϊόντα και συνταγές της Μεγαλόνησου. |
14:00-16:00 | Ο Κώστας Μπουγιούρης υποδέχεται στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα τους Κωνσταντίνο Μουζάκη, Παναγιώτη Τζίμα, Ιωάννη Μπρατσόλια και Νίκο Πολίτη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις που θα παρουσιάσουν συνταγές χρησιμοποιώντας τα τοπικά προϊόντα της Αττικής |
16:00-18:00 | Ο Excecutive Chef Παναγιώτης Μενάρδος και η μαγειρική του παρέα από το Νότιο Aιγαίο Chef Γιγίνης Δημήτρης (Άνδρος), Πλυτάς Δημήτρης (Τήνος Σύρος) Ρούσσος Λεονάρδος (Μύκονος) Γαβαλάς Ιωάννης (Ηρακλειά) Σιφωνιός Νικόλαος (Λέρος) και ο Pastry Chef Κουκιάσας Νίκος μαγειρεύουν δημιουργικές αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακές συνταγές από τις Κυκλάδες και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. |
18:00-20:00 | ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ AFFA: Ο Chef Κωνσταντίνος Μπουγιούρης με την συμβολή του Chef Ηλία Σκουλά δημιουργούν συνταγές από τα προϊόντα που ξεχώρισαν για την ποιότητα και την γεύση τους στα AFFA 2021. Παράλληλα ο Χάρης Τζαννής σε μια ειδική τελετή βράβευσης απονείμει τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 |
ΩΡΑ | ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2/2022 |
12:00-14:00 | O chef Αλέξανδρος Βαρσάμης και η μαγειρική του παρέα μαθητές βοηθοί μάγειρα Σωτηρία Κέντζη (Δ.ΙΕΚ Θήβας), Παναγιώτης Πουρνής (Δ.ΙΕΚ Χαλκίδας) θα μας μυήσει στα προϊόντα και τις συνταγές της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. |
14:00-16:00 | Ο Excecutive Chef Μαρίνος Χονδρολίδης Member Of The Chefs Club Of Northern Greece παρουσιάζει συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας στο πλαίσιο του προγράμματος Προβολής Αγροδιατροφικών Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας |
16:00-18:00 | Ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Ηπείρου διαδραματίζεται στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα υπό της οδηγίες του Εxcecutive Chef Γεωργούλη Ανδρέα και των μαθητών του ΔΙΕΚ Ιωαννίνων βοηθοί Chef Σκέτου Πανδώρα, Κιοσάκη Μαρίνα, Κούσκου Παρασκευή. |
19.30 | Λήξη έκθεσης |