ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΓΟΥ

Σεφ

Η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition» ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την συνέχεια της μαγειρικής συνεργασίας της με την πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η διακεκριμένη σεφ παραμένει για 2η συνεχόμενη χρονιά πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ και από 24 έως 26 Ιανουαρίου 2020 με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αναμφισβήτητα έχει κερδίσει την αγάπη και την καρδιά του κόσμου με το πάθος της για την μαγειρική κι έχει καταφέρει µε τον δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Έκανε τα πρώτα της βήματα στην κουζίνα στο πλευρό της μητέρας της Κωνστάντζας, καταλαβαίνοντας από πολύ νωρίς ότι η κουζίνα θα γίνει το ορμητήριο και το βασίλειό της. Μεγάλωσε ανάμεσα σε μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες γεμάτες Ελλάδα και οικογένεια κι αυτές τις αρχές πρεσβεύει μέσα από τις συνταγές της.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 22 χρόνια, έχοντας μαζί με το ταλέντο και την εμπειρία της, σπουδές γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο, σεμινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Τα τελευταία χρόνια δε, έχει ταξιδέψει και προβάλει την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, συμμετέχοντας σε μεγάλες εκδηλώσεις παγκόσμιου ενδιαφέροντος με τεράστια απήχηση.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ

Σεφ

Για μία ακόμη χρονιά υπεύθυνος στην κουζίνα του επιτυχημένου event «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» ο αγαπημένος μας σεφ Κώστας Μπουγιούρης.

Υπεύθυνος για την οργάνωση και τον συντονισμό ενός μαραθώνιου προετοιμασιών και μαγειρέματος που οδηγεί στον απόλυτο γευστικό προορισμό.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μπουγιούρη

Σπούδασε Μαγειρική στη CHEF D’ OEUVRE, F&B Food & Beverage Management.

​Εργάστηκε στα εστιατόρια ΗλιοβασίλεμαBelle amiePiu VerdeΨαράδεςBarbalazarosDrawbridgeClub Med και ως εκπαιδευτής μαγειρικής στο Δ.Ι.Ε.ΚΣύρου

Μετά την θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό έστησε από το 1992 το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» στον Γαλησσά της Σύρου.

Εκεί κάθε καλοκαίρι μας συστήνει μια συλλογή με πρωτότυπες συνταγές αξιοποιώντας με πάθος και μεράκι τα τοπικά υλικά. Πρόσφατα επίσης βραβεύτηκε από τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»


ΕΥΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ

Παρουσιάστρια

Κεντρική παρουσιάστρια στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition και το 2020 η αγαπημένη μας Εύα Παρακεντάκη, η οποία υποδέχεται και φέτος καταξιωμένους σεφ από όλη την χώρα οι οποίοι μαγειρεύουν ζωντανά για το κοινό στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Λίγα λόγια για την Εύα

Η Εύα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα,από Κρητικούς γονείς .Τα πρώτα της βήματα τα έκανε στο Ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της.

Μεγάλωσε ανάμεσα σε τέσσερις φούρνους και δύο Ζαχαροπλαστεία, βλέπεις όλη οικογένεια (και ήταν και μεγάλη) ζύμωνε και έψηνε.

Διάβαζε δίπλα στο μπέν μαρί με την μυρωδιά της σοκολάτας να την ξελιγώνει πάνω σε ένα ίνοξ πάγκο και κοιμόταν τα Χριστούγεννα  στα σακιά από την άχνη ζάχαρη γιατί δεν προλάβαιναν να πάνε σπίτι.

Και μετά μεγάλωσε…και σπούδασε και έκανε καριέρα στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία…αλλά  πάντα μέσα της, όλα φώναζαν Κρήτη..όλα μέσα της φώναζαν οικογένεια..θάλασσα…φύση…γεύσεις..αρώματα!

Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση το 2005 και μετακόμισε για πάντα στον τόπο που δεν γεννήθηκε αλλά που θέλει να γεράσει.

Άφησε την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται  με τις μεγάλες της αγάπες..τα παιδιά της, την φύση και την μαγειρική. Ήθελε τα παιδικά τους χρόνια να μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και να έχουν γεύση σοκολάτας σαν τα δικά της.

Τώρα πια είναι  η Εύα ..που πάντα ονειρευόταν να γίνει.
Foodlover και foodbloger ..mama mia…κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!


ΧΑΡΗΣ ΤΖΑΝΝΗΣ

Δημοσιογράφος γαστρονομίας

Η Έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την συνεργασία της με τον Χάρη Τζαννή στην νέα ενότητα Greek Dish Challenge.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition και του πρώτου Greek Dish Challenge, γνωστοί Έλληνες σεφ καλούνται να αναδείξουν την πρώτη ύλη μετά από μια ιδιότυπη πρόσκληση/πρόκληση. Ένας σεφ, ένας παραγωγός, ένα υλικό, δύο πιάτα.

Στην κεντρική σκηνή της νέας ΕΞΠΟΤΡΟΦ κάθε προσκεκλημένος σεφ θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει δύο διαφορετικά πιάτα με ένα υλικό που θα του παρουσιαστεί λίγο πριν την έκθεση, χρησιμοποιώντας τη γνώση, τη φαντασία και την τεχνική του. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους της γαστρονομίας αλλά και τυχερούς φίλους από το κοινό της έκθεσης, θα αναδείξει το πιάτο που θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αλλά και θα αναδεικνύει καλύτερα την πρώτη ύλη.

Ο Χάρης Τζαννής με τις πολύπλευρες γνώσεις του στην γαστρονομία θα είναι υπεύθυνος για την μαγειρική αυτή πρόκληση.

Λίγα λόγια για τον Χάρη Τζαννή

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε ειδικός ψηφιακών εφαρμογών με πολυμέσα ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακό στο Παρίσι για την παραγωγή και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου.
Συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρείες παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου σε διάφορους τομείς ενώ συνδύασε επαγγελματικά την τεχνολογία με την γαστρονομία και τον πολιτισμό. Έτσι, το 2003 ίδρυσε την Άσπρη λέξη της ημέρας, εκδίδοντας παράλληλα γλωσσολογικά λεξικά, ενώ το 2011 σε συνεργασία με την Μαριάννα Καβρουλάκη εξέδωσε το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό με τίτλο Η γλώσσα της γεύσης. To 2012 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο portal Pathfinder.gr, όπου ξεκίνησε την παραγωγή διαδικτυακών γαστρονομικών εκπομπών για την ιστορία των τροφών. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με τον γαστρονομικό οδηγό The Food and Leisure Guide [FNL-guide] όπου σχεδίασε και παρουσίασε μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών όπως τις The Chefs, The Bartenders και The cocktails που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Το 2017 λανσάρει το www.productoftheday.com, δηλαδή την καθημερινή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στο Internet και παράλληλα συνεργάζεται με το Αθηνόραμα Umami.
Σήμερα, εκτός από το Product Of The Day, διδάσκει Επικοινωνία της Γαστρονομίας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο ενώ μελετά και παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται στην γαστρονομία και τον τουρισμό.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Δημοσιογράφος γαστρονομίας

Πολύτιμος συνεργάτης και υποστηρικτής της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition παρουσιάζοντας την ενότητα «Γαστρονομικές Κοινότητες της Ελλάδας»

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Πίττα

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σχεδιαστής επίπλων και interior designer.

Από το 1977 έως το 1980 έκανε σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris 8 (Vincennes). Ιδρυτικό μέλος από το 1980 της ομάδας «Νέο Κατοικείν» που πρωτοστάτησε για μια 20ετία στον ελληνικό σχεδιασμό επίπλων, με παραγωγή και διάθεση επίπλων design.

Από το 1995 μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Πάρου όπου διατηρεί στο ορεινό χωριό Λεύκες, την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα Lefkes Village.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) με δράση σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού.

Από το 2010 ως μέλος του ΔΣ του Ξ.Ε.Ε. είναι επικεφαλής του «Ελληνικού πρωινού», ενός προγράμματος που αποσκοπεί στην σύνδεση της ξενοδοχίας με τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου. Για το λόγο αυτό ταξιδεύει σ’όλη την Ελλάδα δημιουργώντας πρότυπα τοπικών «Ελληνικών πρωινών» με τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις και προϊόντα κάθε περιοχής.


ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ

Marketing Manager

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition διοργανώνει την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στους λάτρεις του fine food. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από διαφορετικές κατηγορίες masterclasses που στόχο έχουν να αναδείξουν την ποιότητα και ιδιαιτερότητα κάθε προϊόντος.

Υπεύθυνη για την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η έμπειρη Σύλβια Κουμεντάκη και οι συνεργάτες της Ευγενία Κουτούβελα και Νανά Ζυγούρα.

Λίγα λόγια για την Σύλβια Κουμεντάκη

 Σύλβια Κουμεντάκη ξεκίνησε με σπουδές στη διαφήμιση (στην Ελλάδα και το Λονδίνο) και καριέρα στο marketing & τη διαφήμιση (Οινοποιητική Μπουτάρη, διαφημιστικές εταιρίες, media shops, εκδοτικές εταιρίες). Μαζί με την αδελφή της Ελένη δημιούργησαν το 2007 το Chef stories, εταιρία Boutique catering & consulting προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής γαστρονομίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Στην πορεία, προστέθηκε η παρασκευή χειροποίητων gourmet προϊόντων, τα οποία διανέμονται στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην γνωριμία με πρώτες ύλες, διαδικασίες παραγωγής και σημεία πώλησης. Παράλληλα, ενισχύθηκε η ενασχόλησή με τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την οργάνωση special events (Thessaloniki Food Festival (2011 έως σήμερα), side events εκθέσεων, Detrop – Oenos, Hotelia, Gourmet Exhibition), φεστιβάλ και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις. Σήμερα, είναι εξίσου σημαντικές και συστηματικές και οι δύο δραστηριότητες, τόσο του παραγωγού όσο και του διοργανωτή εκδηλώσεων γαστρονομίας, πάντα με κριτήριο τη δημιουργία, την ανακάλυψη, την προώθηση και την ενίσχυση του γαστρονομικού πλούτου και των συντελεστών του.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΣΗΣ

Βartender

Σταθερός συνεργάτης της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition ο έμπειρος και καταξιωμένος bartender Κώστας Μπάσης  και η ομάδα του «ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό.Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά «παντρεύοντας» το παλιό με το νέο. Ιδιαίτερα αποστάγματα, ελληνικά βότανα και ηδύποτα αναμειγνύονται δημιουργώντας μοναδικές συνταγές με προϊόντα από τους παραγωγούς της ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Μπάση

Ο Κωνσταντίνος Μπάσης διετέλεσε ως bartender και bar manager σε μερικά από τα καλύτερα (αν όχι στα καλύτερα) νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας και μάλιστα σε περιόδους που το nightlife βίωνε ίσως τη μεγαλύτερη άνθησή του. Από το Villa Mercedes στο Balux Cafe και το Apsendi κι από εκεί σε άλλα δυνατά μαγαζιά των νοτίων προαστίων και όχι μόνο, όπως  το Rich, το Family και το Fifty Seven, ο Κωνσταντίνος δημιουργούσε τη λίστα των cocktails, εκπαίδευε bar tenders και διοργάνωνε food and cocktail pairing events.

Στο βιογραφικό του έχει να επιδείξει αρκετά σεμινάρια, καινοτομίες και πρωτιές, δείχνοντάς μας ότι μόνο ως ανήσυχο πνεύμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΗΚΟΠΕΤΗ

Παρουσιάστρια-Ηθοποιός

Στην παρουσίαση του «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», για μία ακόμη χρονιά η ταλαντούχα και εξαιρετική ηθοποιός και παρουσιάστρια Γεωργία Σηκοπέτη.

Λίγα λόγια για την Γεωργία Σηκοπέτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά (Ν.Πέλλης). Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ και είναι τελειόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών – τμήμα Τουρκικών και σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Παράλληλα εργάστηκε και ως ραδιοφωνική παραγωγός ενώ ξεχωριστή θέση στο βιογραφικό της έχει η παρουσίαση δελτίου ειδήσεων της Πέλλα TV σε νεαρή ηλικία.

Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει σε διαφημιστικά spot και παρουσιάσεις εκδηλώσεων κι αυτή τη στιγμή μιλώντας Αγγλικά, Γαλλικά και Τούρκικα δουλεύει στο πρωτότυπο υλικό ενός νέου project με χαρακτηριστικά που θα προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση.

Συνδέεται άμεσα με την έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ-The Greek Fine Food Exhibition ως παρουσιάστρια του event «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΥΤΑΣ

Σεφ

Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ-TheGreek Fine Food Exhibition συνεχίζει την συνεργασία της και εφέτος με τον ταλαντούχο σέφ Δημήτρη Πλυτά στην κουζίνα του «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Πλυτά

Ο Δημήτρης Πλυτάς συνδυάζει τη συριανή και κυκλαδίτικη μαγειρική με τη δική του φαντασία και τεχνικές υψηλής κουζίνας. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Περί Τίνος, στην παραλία της Ερμούπολης, προτιμάει την δημιουργική κουζίνα και τα υψηλής ποιότητας ντόπια, κυκλαδικά, παραδοσιακά υλικά. Αναζητώντας συνδυασμούς γεύσεων, ο Δημήτρης δημιουργεί με την ομάδα του μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με μοντέρνες πινελιές αναδεικνύοντας τοπικά ολόφρεσκα προϊόντα.