ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

27 JanuaryJan 2018 17:30 - 29 JanuaryJan 2018 17:00 Europe/Athens

  • hours

    • hours
    • days
    • weeks

-

georgopoulos

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΜΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ

 Σίμος Γεωργόπουλος

Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και τη γεύση από το 1999 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Έχει αρθρογραφήσει στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες - όπως το Ε-Gourmet της Ελευθεροτυπίας το Ευ Ζην, το Umami και το Status –  ενώ σήμερα συνεργάζεται με τον Οινοχόο, το Βήμα Gourmet και τον FNL Guide. Παράλληλα διαθέτει το δικό του ιστολόγιο simosgeorgopoulosblog.wordpress.com.

Έχει διατελέσει οινοχοικός σύμβουλος στα εστιατόρια Σπονδή και Χύτρα και μέλος της επιτροπής των βραβείων Ε- Gourmet, ενώ επί 15 χρόνια διοργανώνει γευσιγνωσίες και σεμινάρια.

Παράλληλα διδάσκει στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδει διαλέξεις στα μεταπτυχιακά τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του ΤΕΙ Οινολογίας.

Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best (Axon, 2000) και A Wine Glass Full of Greece (Ένα Ποτήρι Κρασί Γεμάτο Ελλάδα) (Παπασωτηρίου, 2009).


Φόρμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις/σεμινάρια

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να κάνετε μια προκράτηση στην εκδήλωση που σας ενδιαφέρει

Visit Website

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar

Location

Olympic Fencing Centre Leof. Posidonos, Elliniko Argiroupoli 167 77

Directions

Get Directions

Could not find route!

Location Details

Αίθουσα σεμιναρίων - 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

  • Schedule

  • Forecast

27 Jan 2018 17:30
ΚΡΑΣΙ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Κρασί: Πως να το απολαύσετε καλύτερα.
Το λάθος σερβίρισμα μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το ακριβότερο κρασί, όμως ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι εδώ για να πάρει από κάθε φιάλη ακόμα και την τελευταία στάλα ποιότητας. Είτε είστε επαγγελματίας, είτε ένας απλός οινόφιλος, αυτή η παρουσίαση θα σας επιτρέψει να φέρετε κάθε euro της αξίας ενός κρασιού στο ποτήρι!
Θα αναλυθούν: Θερμοκρασία. Μετάγγιση. Ποτήρια.

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 17:30-19:30
28 Jan 2018 16:00
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΟΥ ΜΟΝΟ!
Για το κρέας σου μόνο!
Το κρέας έχει γίνει το πιο καυτό υλικό των ημερών μας, όμως το ταίριασμα του με το κρασί παρόλη την φαινομενική ευκολία του, κρύβει πολλές παγίδες. Ο Σίμος Γεωργόπουλος προτείνει τις καλύτερες αρμονίες και δοκιμάζει μαζί σας κρασιά που θα προσφέρουν ιδανικά ταιριάσματα από το κοτόπουλο μέχρι το ζαρκάδι!
Θα αναλυθούν: Ωμά κρέατα. Λευκά κρέατα και πουλερικά. Κόκκινα κρέατα.
Κυνήγι.

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 16:00-18:00
29 Jan 2018 15:00
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Η διαχείριση του κρασιού στο εστιατόριο.
Κάθε εργαζόμενος της εστίασης που εμπλέκεται στο κρασί αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και ο οινογράφος και εκπαιδευτής Σίμος Γεωργόπουλος θα τις αναλύσει από το …καλωσόρισμα έως το επιδόρπιο. Ένα σεμινάριο που κανένας επαγγελματίας δεν πρέπει να χάσει!
Θα αναλυθούν: Η κατάρτιση της λίστας. Η αναγραφή της λίστας. Η υποδοχή του πελάτη και η λήψη της παραγγελίας. Το άνοιγμα του κρασιού. Ο φελλός. Το σερβίρισμα του κρασιού. Η αλλαγή του κρασιού. Η μετάγγιση. Η αντιμετώπιση προβλημάτων στο σέρβις. Το επιδόρπιο.

ΩΡΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15:00-17:00

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io