ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 - ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 - The Greek Fine Food Exhibition

Τα βραβεία της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι γεγονός!

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ» για προιόντα Ελλήνων παραγωγών που θα συμμετέχουν στην Έκθεση από τις 24-26 Ιανουρίου 2020.

Στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» θα συμμετέχουν όλα τα προιόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα παρασκευής, την καινοτομία και τη συσκευασία τους, αναδεικνύοντας το επίπεδο ανάπτυξης του ελληνικού τροφίμου και της υπερπροσπάθειας των Ελλήνων παραγωγών.

Προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα θα αξιολογηθούν από μια έμπειρη επιτροπή ανθρώπων της γαστρονομίας, μέσα από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας που θα αναδείξει τα ποιοτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση των ανθρώπων της κριτικής επιτροπής στην ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για μια αξιοκρατική και ουσιαστική διαδικασία.  

Οι Κατηγορίες

Όλα τα προιόντα θα αξιολογηθούν χωρισμένα σε 24 κατηγορίες λαμβάνοντας τη διάκριση που τους αντιστοιχεί, ενώ τα καλύτερα από αυτά θα διεκδικήσουν ένα από τα 13 ειδικά βραβεία του διαγωνισμού. 

Α. Βραβεία γεύσης στις κατηγορίες:

  • Ξηρό τρόφιμο [Συσκευασμένο τρόφιμο με μεγάλη διάρκεια ζωής που δεν χρειάζεται ψυγείο]
  • Νωπό τρόφιμο [φρέσκα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο ή κατάψυξη εκτός σαλατών και φρέσκων φύλλων]
  • Ελαιόλαδο
  • Αλκοολούχα ποτά/Οίνος/Αναψυκτικά/Ροφήματα

Β. Βραβεία Συσκευασίας

Γ. Βραβεία Πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος

Δ. Βραβεία Καινοτομίας

Με σεβασμό στην προσπάθεια των Ελλήνων παραγωγών η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιθυμεί να αναδείξει την προσπάθεια που γίνεται για ανάπτυξη ποιοτικών προιόντων συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην εξωστρέφεια που δημιουργείται στην ελληνική γαστρονομία.

Η κριτική επιτροπή

H κριτική επιτροπή των φετινών βραβείων αποτελείται από ειδικούς όπως:

  • Παναγιώτης Παρατσώκας, executive chef
  • Ντιάνα Καρτσαγκούλη, δημοσιογράφος γεύσης
  • Νικολέτα Μακρυωνίτου, δημοσιογράφος γεύσης
  • Άρτεμις Τζίτζη, δημοσιογράφος γεύσης
  • Γιάννης Καρβέλας, Pro Olive Oil Expert της εταιρίας Paratus Europe
  • Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος τροφίμων, Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων
  • Δημήτρης Χωματάς, Chef, παραγωγός προϊόντων
  • Κατερίνα Μπαλιλάκη – εξαγωγέας, έμπορος τροφίμων

Κανονισμός βραβείων

Οι όροι και οι προυποθέσεις συμμετοχής στα «Βραβεία Γεύσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ» βρίσκονται αναρτημένα στη διεύθυνση https://expotrof.gr/kanonismos-expotrof-awards-2020/

Σημείωση: Η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει στις 13/01/2020, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως την ημερομηνία αυτή.