Οι Παράλληλες Εκδηλώσεις της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύουν τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις

Ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γνώση, ενημέρωση και τεχνική  θα πραγματοποιηθεί στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, από 4 έως 6 Φεβρουαρίου 2023, στο MEC Παιανίας. 

Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ υιοθετεί ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα, αφιερώνοντας όλες τις ημέρες της έκθεσης στις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις μέσα απο τρία διαφορετικά  stage.  Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τις φετινές εκδηλώσεις και βασίζεται στους τρεις πυλώνες Βιωσιμότητα, Farm to Table και Αυθεντικότητα.

Στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα» ο οικοδεσπότης Chef Κώστας Μπουγιούρης με την συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας chef και foodblogger κας Εύας Παρακεντάκη, θα υποδεχτούν στη σκηνή διακεκριμένους chef από κάθε γωνιά της Ελλάδος και μέσα από απολαυστικά γαστρονομικά δρώμενα των περιφερειών της χώρας, θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα στην σκηνή του Μαγειρεύουμε Ελλάδα προσκεκλημένοι chef όπως ο Executive Pastry Chef του Four Seasons Αthens, Mιχάλης Χατζηκαλημέρης, ο Pastry Chef του Βαρούλκο, Θοδωρής Μωυσίδης, ο Executive chef του Athens Capital Hotel – M Gallery, Δημήτρης Μπούτσαλης, ο Σύμβουλος και Δημιουργός Μενού Εστιατορίων και Ξενοδοχείων, Αλέξανδρος Κοσκινάς συνομιλούν με τους παρουσιαστές Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Μάγδα Πειστικού για τις γαστρονομικές τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μαγειρεύουν live, τα signature dish τους, του σήμερα ή του αύριο.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε μια μόνο επίσκεψή τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπαιδεύονται και ενημερώνονται ταυτόχρονα. Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία της εστίασης που επιθυμεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του με μοναδικό του όχημα την εκπαίδευση και την ενημέρωση και παρέχει δωρεάν εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες θεματικές, focus στον τοπικό παραγωγό και panel συζήτησης με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών.  Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν σε διεθνές επίπεδο, θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Οι κορυφαίοι chef της ελληνικής εστίασης Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη συνομιλούν με τον Γιάννη Δεβετζόγλου και το Taste ID για τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενω ο οικονομολόγος Consulting Κωνσταντίνος Παντελής και ο τεχνολόγος τροφίμων Αθανάσιος Παπαγεωργίου εξηγούν την αναγκαιότητα πιστοποίησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων  εντάσσεται για πρώτη χρονιά το Drink & Spirits event όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και θα τους μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology με παρουσιαστή τον ταλαντούχο bartender Κώστα Μπάση.

Aπό την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν γίνεται να λείπουν οι βραβεύσεις.

Δύο διαφορετικές βραβεύσεις θα λάβουν χώρα κατά το τριήμερο της έκθεσης. Την Κυριακή 5/2 στις 18.00 θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023, τον μοναδικών βραβείων που τιμούν και αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο μέσα από την διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας. Ενώ, την Δευτέρα 6/2 στις 15.30 θα ανακοινωθεί η λίστα των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2023, όπως αναδείχθηκαν από το κοινό των Dreaters.

Δείτε αναλυτικά το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων εδώ