Η περιφέρεια Κρήτης τιμώμενη περιφέρεια στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition

Με ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα γεμάτο κρητικά εδέσματα και αποστάγματα, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition ως τιμώμενη περιφέρεια.

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition τιμά την πατρίδα της περίφημης Κρητικής διατροφής κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι της λεβεντογέννας Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας, καθώς και πολλές γαστριμαργικές εκπλήξεις
Σε δικό της εκθεσιακό περίπτερο η περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τα premium προϊόντα του νησιού, όπως ελαιόλαδο, σταφίδες, βρώσιμες ελιές, παξιμάδια, προϊόντα ζύμης, κρασιά, βότανα, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα , προϊόντα χαρουπιού κ.α..
Στόχος της περιφέρειας είναι η προβολή και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και η δημιουργία ευκαιριών προώθησης των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού.
Από 24 έως 26 Ιανουαρίου 2020, επιχειρήσεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού θα βρίσκονται στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO, στο Μαρούσι, με στόχο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων, με την εξαιρετική ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία.
Στα περίπτερα των Κρητικών επιχειρήσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών Κρητικών προϊόντων, ενώ οι Κρήτες επιχειρηματίες θα έχουν την δυνατότητα να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με εκπροσώπους του κλάδου τροφίμων και ποτών από την εγχώρια και διεθνή αγορά.
Παράλληλα, η κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» θα «πλημμυρίσει» από τις γεύσεις και τα αρώματα της κρητικής γαστρονομίας καθώς καταξιωμένοι σεφ της κρητικής κουζίνας θα μοιραστούν μαζί μας τα μυστικά της μεσογειακής κουζίνας.

Δημοσιεύτηκε στα Νεα