Greek Dish Challenge: Το υλικό που… προ(σ)καλεί.

Ένα διαφορετικό τεστ δημιουργικότητας έρχεται στην κουζίνα της 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition και προ(σ)καλεί διακεκριμένους σεφ και bartenders να αναδείξουν τα υλικά της ελληνικής γης στον πιο ιδιότυπο διαγωνισμό.

Σαγηνευτικά μπαχαρικά, αρωματικά βότανα, βελούδινα και χρυσαφένια μέλια, μεστά ζυμαρικά γεμάτα γεύση και αναμνήσεις, βουτυράτα τυριά, εκλεπτυσμένα και ευγενικά αλλαντικά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, άνυδρα τοματάκια από το νησί, πλούσιες σάλτσες που μυρίζουν εξοχή, τραγανά φρεσκοψημένα παξιμάδια, μεζέδες του Αιγαίου ψημένοι στην αλμύρα και το λευκό φως είναι μόνο μερικοί από τους θησαυρούς των μικρών Ελλήνων παραγωγών που γεμίζουν καθημερινά το τραπέζι μας με νοστιμιά και θρεπτική αξία.

Έτσι, και για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition και του πρώτου Greek Dish Challenge, γνωστοί Έλληνες σεφ καλούνται να αναδείξουν την πρώτη ύλη μέσα από μια ιδιότυπη πρόσκληση/πρόκληση.

Ένας σεφ, ένας παραγωγός, ένα υλικό, δύο πιάτα!

greek dish challenge

Στην κεντρική σκηνή της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition κάθε προσκεκλημένος σεφ θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει δύο διαφορετικά πιάτα με ένα υλικό που θα του παρουσιαστεί λίγο πριν την έναρξη, χρησιμοποιώντας τη γνώση, τη φαντασία και την τεχνική του. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους της γαστρονομίας αλλά και τυχερούς φίλους από το κοινό της έκθεσης, θα αναδείξει το πιάτο που θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά αλλά και θα αναδεικνύει καλύτερα την πρώτη ύλη.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Η πρόκληση δεν περιορίζεται στο πιάτο αλλά γεμίζει και το ποτήρι μας καθώς γνωστοί bartenders αποδέχτηκαν την πρόκληση να παρουσιάσουν και εκείνοι τις δικές τους εκδοχές αντιπροσωπεύοντας επάξια την παγκόσμια τάση του μεσογειακού bartending.


Τα ελληνικά προϊόντα είναι πολυχρηστικά και πολυμορφικά ενώ οι συνταγές της ελληνικής κουζίνας, μιας κουζίνας λιτής, στηρίζοταν πάντα στην ποιότητα της πρώτης ύλης.
Τo Greek Dish Challenge καλεί τους σεφ, τους bartenders, τους παραγωγούς και το κοινό να αναδείξουν και να κατανοήσουν την εκπληκτική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική παραγωγή.
Στο Greek Dish Challenge οι Έλληνες σεφ και οι bartenders δημιουργούν συνταγές και παρουσιάζουν τις εκδοχές τους, χρησιμοποιώντας νόστιμα υλικά και προϊόντα που μας χαρίζει απλόχερα η ελληνική γη και παράγονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Δημοσιεύτηκε στα Νεα