Χάρης Τζαννής

 Χάρης Τζαννής Επικοινωνία της Γαστρονομίας | Μητροπολιτικό Κολέγιο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε ειδικός ψηφιακών εφαρμογών με πολυμέσα ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακό στο Παρίσι για την παραγωγή και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου.
Συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρείες παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου σε διάφορους τομείς ενώ συνδύασε επαγγελματικά την τεχνολογία με την γαστρονομία και τον πολιτισμό. Έτσι, το 2003 ίδρυσε την Άσπρη λέξη της ημέρας, εκδίδοντας παράλληλα γλωσσολογικά λεξικά, ενώ το 2011 σε συνεργασία με την Μαριάννα Καβρουλάκη εξέδωσε το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό με τίτλο Η γλώσσα της γεύσης. To 2012 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο portal Pathfinder.gr, όπου ξεκίνησε την παραγωγή διαδικτυακών γαστρονομικών εκπομπών για την ιστορία των τροφών. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με τον γαστρονομικό οδηγό The Food and Leisure Guide [FNL-guide] όπου σχεδίασε και παρουσίασε μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών όπως τις The Chefs, The Bartenders και The cocktails που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.
Το 2017 λανσάρει το www.productoftheday.com, δηλαδή την καθημερινή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στο Internet και παράλληλα συνεργάζεται με το Αθηνόραμα Umami.
Σήμερα, εκτός από το Product Of The Day, διδάσκει Επικοινωνία της Γαστρονομίας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο ενώ μελετά και παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται στην γαστρονομία και τον τουρισμό.