Masterclass: γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξή τους. Μετά την μεγάλη επιτυχία του 2019 επαναλαμβάνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των special events στο Level D του Helexpo τα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.

Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά της γαστρονομίας δηλώστε συμμετοχή στα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass.
10 διαφορετικά Masterclass σε 4 μοναδικές κατηγορίες:

  • Τυρί και Κρασί– Η Ευγενία Κουτούβελα του Chefstories.gr θα μας μυήσει στη γευστική δοκιμή των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα και τον ιδανικό συνδυασμό τους.
  • Αλλαντικά και Μπύρα – Η Chefstories.gr μας ξεναγεί στον κόσμο του αρμονικού pairing ιδιαίτερων αλλαντικών με “ψαγμένες” μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.
  • Αλίπαστα, ελιές & συνοδευτικά Αποστάγματα – Στα Εξποτροφ Masterclasses τα ελληνικά αποστάγματα με τη μοναδική συντροφιά επιλεγμένων αλίπαστων έχουν την τιμητική τους!
  • Μέλι και Βότανα – Αρώματα, εκλεπτυσμένα βότανα και ροφήματα για ευεξία παρουσιάζονται και συναρπάζουν στα Εξποτροφ Masterclasses από τη Chefstories.gr

Η συμμετοχή στα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass είναι δωρεάν όμως υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κλείστε την θέση σας τώρα, δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα


Η διαδικασία των προ κρατήσεων έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλούμε να είστε 30' πριν την εκδήλωση στον χώρο της έκθεσης. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει κράτηση μπορείτε να προσέλθετε στην έκθεση και εφ'όσον υπάρχει διαθέσιμη θέση να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια.

Masterclass Team

Project Management

Η Σύλβια Κουμεντάκη ξεκίνησε με σπουδές στη διαφήμιση (στην Ελλάδα και το Λονδίνο) και καριέρα στο marketing & τη διαφήμιση (Οινοποιητική Μπουτάρη, διαφημιστικές εταιρίες, media shops, εκδοτικές εταιρίες). Μαζί με την αδελφή της Ελένη δημιούργησαν το 2007 το Chef stories, εταιρία Boutique catering & consulting προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής γαστρονομίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων. Στην πορεία, προστέθηκε η παρασκευή χειροποίητων gourmet προϊόντων, τα οποία διανέμονται στην ελληνική αγορά και το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην γνωριμία με πρώτες ύλες, διαδικασίες παραγωγής και σημεία πώλησης. Παράλληλα, ενισχύθηκε η ενασχόλησή με τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας στο σχεδιασμό και την οργάνωση special events (Thessaloniki Food Festival (2011 έως σήμερα), side events εκθέσεων, Detrop – Oenos, Hotelia, Gourmet Exhibition), φεστιβάλ και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις. Σήμερα, είναι εξίσου σημαντικές και συστηματικές και οι δύο δραστηριότητες, τόσο του παραγωγού όσο και του διοργανωτή εκδηλώσεων γαστρονομίας, πάντα με κριτήριο τη δημιουργία, την ανακάλυψη, την προώθηση και την ενίσχυση του γαστρονομικού πλούτου και των συντελεστών του.
Περισσότερες πληροφορίες : www.chefstories.gr


Η επιστημονική σκοπιά του pairing

H Κουτούβελα Ευγενία είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα στη Φυτική Παραγωγή (κατεύθυνση Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) από το τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. με τίτλο “Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών”. Μέρος των βασικών σπουδών πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ισπανία στο Universidad del Pais Vasco (UPV) με υποτροφία Erasmus ενώ μέσω του Erasmus Placement εργάστηκε στο ερευνητικό Ινστιτούτο Neiker Technalia, Basque Institute for Agricultural Investigation and Development, Vitoria-Gasteiz. Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και έχει συνεργαστεί με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό στον τομέα της έρευνας, παραγωγής και προώθησης προϊόντων γαστρονομίας, οινοτουρισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων γευσιγνωσίας. Από το 2015 εργάζεται ως συντάκτρια γαστρονομίας στην ημερήσια εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης.


Η marketing σκοπιά του pairing

Η Νανά Ζυγούρα είναι σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και marketing.
Με σπουδές στο marketing, την επικοινωνία και τον πολιτισμό έχει διανύσει μακρόχρονη επαγγελματική διαδρομή ως διευθυντικό στέλεχος σε τμήματα marketing και επικοινωνίας, client service και new business.
Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας υποστηρίζοντας συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά επιχειρήσεις και φορείς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης της τοπικής, της καινοτόμου και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Περισσότερα για την Νανά Ζυγούρα, στο: www.zygoura.gr