ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6ΗΣ ΕΞΠΟΤΡΟΦ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 ΕΔΩ


Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεπερνά τα όρια μιας απλής εκθεσιακής διοργάνωσης και αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό διαδραστικό event ψυχαγωγίας και διασκέδασης καθώς είναι ακόμα πιο πλούσια σε Παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σας περιμένουν παράλληλα, μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις, όπως:

Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο και απολαμβάνει τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Αναμφίβολα, η καρδιά της ΕΞΠΟΤΡΟΦ χτυπά δυνατά στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», αφού το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα μαραθώνιο προετοιμασιών και μαγειρέματος που οδηγεί στον απόλυτο γευστικό προορισμό.


4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEK CHEF:
Ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός αναδεικνύοντας τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας μας, διαγράφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του. Η «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και τα Chef Club απο όλη την Ελλάδα συνδιοργανώνουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2019 με το βλέμμα στραμένο τόσο στην προβολή των τοπικών προϊόντων και της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς μας, όσο και στις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής. Επιπλέον, η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.


Πίνουμε Ελλάδα: Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που «παντρεύονται» ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα. Ένα πάρτι γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μουσική και θετική διάθεση διαδραματίζεται στην εκδήλωση «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», αφού στο ξεχωριστό αυτό event τα ιδιαίτερα ποτά κάνουν food pairing με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες υπό την επιμέλεια και παρουσίαση του διακεκριμένου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Φυσικά, τη σκυτάλη της δημιουργίας παίρνουν και άλλοι καταξιωμένοι σεφ, οι οποίοι «καταθέτουν» τις δικές τους εμπνευσμένες προτάσεις. Ανακαλύψτε την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.


ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT #JobDays: Στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, πραγματοποιείται το ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT, όπου θα διεξαχθεί η δράση #JobDays. Αποτελεί μία πρωτοβουλία της έκθεσης τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με το skywalker.gr στο πλαίσιο δράσεων του «Επί το έργον». Εκπρόσωποι κορυφαίων ξενοδοχείων και εταιριών επισιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν γόνιμες επαφές με επαγγελματίες, αλλά και εκπαιδευόμενους σεφ, ξενοδοχειακούς και τουριστικούς υπάλληλους, καθώς και με παραγωγούς της έκθεσης. Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί το ιδανικό meeting point, καθώς αποτελεί πόλο έλξης νέων ανθρώπων με γνώσεις, κατάρτιση και δημιουργικές τάσεις. Η δράση ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT #JobDays, αφιερωμένη τόσο στην εργασία όσο και στις επιχειρηματικές συναντήσεις, είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, αφού περιλαμβάνει ημέρες διασύνδεσης των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων με τους υποψηφίους αλλά και τους παραγωγούς της έκθεσης οι οποίοι ξεχωρίζουν για τα προϊόντα και την τεχνογνωσία τους.


Workshops: Μια σειρά από δωρεάν workshops από το skywalker.gr θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με στόχο την καλύτερη αναζήτηση εργασίας και ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με το SKYWALKER, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT και της δράσης #JobDays. Τα workshops απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και στοχεύουν στην ενδυνάμωση των νέων στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους και είναι τα εξής: «Soft skills στον τουρισμό», «Digital Marketing στον τομέα του τουρισμού», «Το βιογραφικό σημείωμα στον τουριστικό κλάδο» και «Η συνέντευξη επιλογής προσωπικού στον τουριστικό κλάδο».


Τα κρασιά της Ελλάδας: Οινοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα δώσουν το «παρών» στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, καθώς η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών πραγματοποιεί την εξειδικευμένη ενότητα «Τα κρασιά της Ελλάδας». Πρόκειται για μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών. Μάλιστα, ηχηρή παρουσία στη νέα ενότητα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ «Τα Κρασιά της Ελλάδας» θα έχουν οι οινοποιοί από τις συμμετέχουσες Περιφέρειες. Μικρά οικογενειακά οινοποιεία αλλά και ιστορικά οινοποιεία της Ελλάδας, εξαιρετικές ποικιλίες από τον ελληνικό αμπελώνα, ξεχωριστές ετικέτες υψηλού επιπέδου που θα σας συντροφεύσουν επάξια σε κάθε ιδιαίτερη στιγμή σας, είναι ορισμένα μόνο από αυτά που θα ανακαλύψετε στην ενότητα «Τα Κρασιά της Ελλάδας». Βεβαίως, οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν τη ευκαιρία να μυηθούν στα συναρπαστικά μυστικά της οινογνωσίας και τις μεθυστικές γεύσεις του κρασιού μέσα από τα σεμινάρια οινογνωσίας από διακεκριμένους οινολόγους. Οι οινόφιλοι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν ιδιαίτερα κρασιά μοναδικής ποιότητας, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες θα κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επιχείρησή τους.


Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίζονται για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον διακεκριμένο Chef Λευτέρη Λαζάρου, καθώς και έμπειρα μέλη από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων ξεχωρίζουν τα κορυφαία προϊόντα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει και το κοινό, το οποίο καθορίζει ανάλογα με την προτίμησή του το Βραβείο Κοινού.


Σεμινάρια: Κορυφαίοι sommelier, διατροφολόγοι, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου, της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων μέσα απο σειρά σεμιναρίων – ημερίδων.