ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6ΗΣ ΕΞΠΟΤΡΟΦ


Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεπερνά τα όρια μιας απλής εκθεσιακής διοργάνωσης και αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό διαδραστικό event ψυχαγωγίας και διασκέδασης καθώς είναι ακόμα πιο πλούσια σε Παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σας περιμένουν παράλληλα, μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις, όπως:

Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι ΣΕΦ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο και απολαμβάνει τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Αναμφίβολα, η καρδιά της ΕΞΠΟΤΡΟΦ χτυπά δυνατά στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», αφού το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα μαραθώνιο προετοιμασιών και μαγειρέματος που οδηγεί στον απόλυτο γευστικό προορισμό.


4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEK CHEF:
Ο διαγωνισμός που έγινε θεσμός αναδεικνύοντας τους επόμενους μεγάλους σεφ της χώρας μας, διαγράφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του. Η «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και τα Chef Club απο όλη την Ελλάδα συνδιοργανώνουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής GREEK CHEF 2019 με το βλέμμα στραμένο τόσο στην προβολή των τοπικών προϊόντων και της πλούσιας γαστρονομικής κληρονομιάς μας, όσο και στις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής. Επιπλέον, η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων σεφ στην κριτική επιτροπή σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία του διαγωνισμού, θέτοντας ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.


Πίνουμε Ελλάδα: Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που «παντρεύονται» ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα. Ένα πάρτι γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μουσική και θετική διάθεση διαδραματίζεται στην εκδήλωση «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», αφού στο ξεχωριστό αυτό event τα ιδιαίτερα ποτά κάνουν food pairing με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Φυσικά, τη σκυτάλη της δημιουργίας παίρνουν και άλλοι καταξιωμένοι σεφ, οι οποίοι «καταθέτουν» τις δικές τους εμπνευσμένες προτάσεις. Ανακαλύψτε την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.


 

 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ MASTERCLASS: Η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωσή της στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους. Για πρώτη φορά εγκαινιάζεται η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από τη γευστική σύνδεση κρασιού/ μπύρας/ αποστάγματος/ βοτάνων και συνοδευτικών εδεσμάτων και να εκπαιδευτούν μέσα από ειδικά sessions γευσιγνωσίας.


Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Προϊόντα υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τις συμμετέχουσες εταιρείες διαγωνίζονται για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή με έμπειρα μέλη από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων ξεχωρίζουν τα κορυφαία προϊόντα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει και το κοινό, το οποίο καθορίζει ανάλογα με την προτίμησή του το Βραβείο Κοινού.


Σεμινάρια: Κορυφαίοι sommelier, διατροφολόγοι, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου, της σωστής διατροφής και αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων μέσα απο σειρά σεμιναρίων – ημερίδων.