ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 7ΗΣ ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεπερνά τα όρια μιας απλής εκθεσιακής διοργάνωσης και αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό διαδραστικό event ψυχαγωγίας και διασκέδασης καθώς είναι ακόμα πιο πλούσια σε Παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σας περιμένουν παράλληλα, μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις, όπως:

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι ΣΕΦ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο και απολαμβάνει τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Αναμφίβολα, η καρδιά της ΕΞΠΟΤΡΟΦ χτυπά δυνατά στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», αφού το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα μαραθώνιο προετοιμασιών και μαγειρέματος που οδηγεί στον απόλυτο γευστικό προορισμό.

BIO CORNER

Η ανάγκη για αναζήτηση και αγορά φυσικών και βιολογικών προϊόντων από τους καταναλωτές συνεχώς αυξάνεται και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι εδώ για να παρουσιάσει με περηφάνια τα πιο αγνά βιολογικά προϊόντα και τους ανεξαντλητος γαστρονομικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Για δεύτερη χρονιά τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα της ελληνικής υπαίθρου έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση «Bio Corner», όπου οι παραγωγοί βιολογικών και φυσικών προϊόντων έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους σε συνθήκες που αναδεικνύουν και προστατεύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε βιολογικού προϊόντος. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά μέσα από την έκθεση

ΕΞΠΟΤΡΟΦ MASTERCLASS

Πιστή στην αγάπη της για την ανάδειξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στους λάτρεις του fine food. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από διαφορετικές κατηγορίες masterclasses που στόχο έχουν να αναδείξουν την ποιότητα και ιδιαιτερότητα κάθε προϊόντος

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ο διαγωνισμός, που έγινε θεσμός, έρχεται στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναζητώντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τις πρώτες ύλες, την συσκευασία τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν κριτική επιτροπή και κοινό και να κατακτήσουν την δική τους ξεχωριστή θέση και αγάπη των επισκεπτών.

ΗΟΝΕΥ BAR – Για τους λάτρεις του μελιού (νέα ενότητα)

Η πιο γλυκιά γωνία της έκθεσης ονομάζεται Honey Bar.
Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζεται η νέα ενότητα μελιού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, να δοκιμάσουν και να ενημερωθούν από τους ειδικούς του μελιού για όλα τα είδη, όπως πευκομελο, θυμαρίσιο,έλατο, ρεικι, κλπ, καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των μελισσοκομικών προϊόντων!