Ημερίδα ελαιολάδου 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/1/17 12.00 – 14.00 

ΩΡΑΘΕΜΑΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
12:00 - 12:15Χαιρετισμοί εκπροσώπων ΔΣ των συνδιοργανωτών
12:15 - 12:30“BRANDING & MARKETING: Mόδα ή Aναγκαιότητα;” Νίκος Κόκκινος , Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων
12:30 - 12:45“ Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου ελαιολάδου: Επίπεδο βιωσιμότητας των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης (Ανακοίνωση αποτελεσμάτων σχετικής έρευνας της FBS)”Δημήτρης  Καμπούρης , Γενικός Διευθυντής F.B.S, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής διοίκησης και εξυγίανσης επιχειρήσεων.
12:45 - 13:00«Ανάπτυξη της αγοράς ελαιολάδου στη Ρωσία»Κωνσταντίνος  Πορτοκάλης , Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος ανάπτυξης εργασιών και επικοινωνίας της FBS.
13:00 - 13:15«Επτανησιακή Γαστρονομία & Τουρισμός»Κωνσταντίνος Μουζάκης , Executive chef, Μέλος ΙΕΓ
13:15 - 13:30«Το Ελαιόλαδο στην Γαστρονομία»Στέλλα Θεοδοσίου , Στέλεχος ΣΕΒΙΤΕΛ, Μέλος ΦΙΛΑΙΟΣ
13:30 - 14:00Ερωτήσεις – ΣυζήτησηΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ : Δημήτρης Μιχαιλιδης, Δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές της Ημερίδας

Το «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ», (Ι.Ε.Γ.) είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σκοπού, με έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 από ανθρώπους που ασχολούνται με τη διατροφή, τον Τουρισμό και την εστίαση (παραγωγούς, μεταποιητές τροφίμων, γευσιγνώστες, μαγείρους , εστιάτορες Ξενοδόχους ), καθώς και επιστήμονες του ευρέως φάσματος της γαστρονομίας (τεχνολόγους τροφίμων, λαογράφους, οικονομολόγους, χημικούς, αρχαιολόγους , Ιατρούς  κλπ).

Κοινοί στόχοι των ιδρυτικών μελών του Ινστιτούτου είναι η διαφύλαξη, μελέτη, έρευνα, προαγωγή και υποστήριξη του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, των λαογραφικών παραδόσεων, των πρώτων υλών, των προϊόντων διατροφής κ.λπ.H Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» είναι ένα επιστημονικό μη κερδοσκοπικό σωματείο. Ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου, επιστημονικά, παραγωγικά, εμπορικά, από ανθρώπους που απλά χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά σε κάθε περίπτωση από ανθρώπους που αγαπούν το ελαιόλαδο και όλα τα προϊόντα του ευλογημένου δέντρου της ελιάς. Στόχος τους η ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου, της ελιάς και των άλλων προϊόντων της, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, την αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή, καθώς και την προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τους χαρακτήρα.