banner

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Δημοσιεύτηκε 1 Φεβρουαρίου, 2018 απο expotrof

Η έκθεση που δίνει στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς την ευκαιρία για εξωστρέφεια και επενδυτική δραστηριότητα

300 παραγωγοί -2.000 προϊόντα- περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες -Σε μόλις 4 μέρες! Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που για 5η συνεχή χρονιά συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών της χώρας. Χρυσός Χορηγός της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain.

Τα εγκαίνια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ την έκθεση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, καθώς η Στερεά Ελλάδα ήταν η τιμώμενη περιοχή.

Επιπλέον, βουλευτές, περιφερειάρχες, πρέσβεις, πρόεδροι και άλλοι επίσημοι από τοπικούς φορείς, οργανώσεις παραγωγών και συλλόγων εξέφρασαν με τις ομιλίες τους τη σπουδαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών όπως η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύεται η ψυχή της ελληνικής παραγωγής.

Ο διοργανωτής της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κ. Κωστής Μοσχονάς δήλωσε: «Είναι για εμάς μεγάλη επιβράβευση η αποδοχή που απολαμβάνουμε από τον κόσμο κάθε χρόνο. Φέτος ειδικά ξεπεράσαμε κάθε προηγούμενο. Είναι σημαντικό να διαπιστώνουμε ότι η ελληνική παραγωγή ζει, εργάζεται και αναζητά νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας. Κάθε χρόνο στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκεντρώνεται η ψυχή της ελληνικής παραγωγής. Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματίες που αναζητούν εκλεκτές συνεργασίες, αλλά και με το κοινό που αναζητά ποιότητα και μοναδικές γεύσεις. Το αποτέλεσμα μας ανταμείβει κάθε φορά. Ραντεβού του χρόνου!».

Οι επισκέπτες απόλαυσαν γνωστά αλλά και σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, νέα προϊόντα από υπερτροφές, όπως την αρώνια, ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα, αποξηραμένο λωτό, ελαιόλαδο με ιδιαίτερες γεύσεις, βιολογικό χυμό αλόης από τη Νάξο και σαλέπι Θεσσαλονίκης, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, μοναδικά γλυκίσματα όπως μπισκότα από βελανίδι κ.ά.

Αναμφίβολα, το δικό τους ξεχωριστό στίγμα άφησαν στην έκθεση τα αγνά Μοναστηριακά προϊόντα από τις Σέρρες και την Κρήτη, παρασκευασμένα παραδοσιακά από μοναχούς & μοναχές ιστορικών Ιερών Μονών της Ελλάδας.

Photos by Paterakis Studio

Σημείο αναφοράς της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτέλεσε το ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έρθουν σε απευθείας επαφή με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, καθώς και των διεθνών αγορών, μέσω εξατομικευμένων συναντήσεων. Στον ίδιο χώρο διεξήχθησαν για πρώτη φορά και οι ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, όπου εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων προσέφεραν ευκαιρίες επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε επαγγελματίες και άρτια εκπαιδευμένους σπουδαστές.

Για μια ακόμα χρονιά, η εκδήλωση που ξεχώρισε στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ήταν ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής «Greek Chef 2018» που έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 550 εγγραφές. Επιπλέον, το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με την παρουσία του καταξιωμένου σεφ κου Λευτέρη Λαζάρου, το «Πίνουμε Ελλάδα- Drink Mezze» με τον Κώστα Μπάση και την έμπειρη ομάδα του που δημιούργησαν cocktail με βάση τα εθνικά μας ποτά έδωσαν ζωντάνια, κέφι και νεανική πνοή στην έκθεση τροφίμων και ποτών.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχε δυναμικά στην έκθεση, καθώς εκτός από χορηγός και εκθέτης, οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του πλαισίωναν το σύνολο των παράλληλων εκδηλώσεων γαστρονομίας. Με την ενεργή παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι καταξιωμένοι σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Διονύσης Αλερτάς και ο Χρήστος Βέργαδος που δημιούργησαν ειδικά για το κοινό εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.