banner

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις προώθησης μεσογειακών προϊόντων & Μεσογειακής Διατροφής

Δημοσιεύτηκε 23 Ιανουαρίου, 2015 απο expotrof

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων προβολής/ προώθησης των μεσογειακών προϊόντων & της Μεσογειακής Διατροφής που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος MedDiet – Mediterranean Diet And Enhancement of Traditional Foodstuff και της Έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, (ΑΘΗΝΑ, Λεωφ. Ποσειδώνος, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Ακινήτων Ξιφασκίας).
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Ημερίδα με θέμα «MedDiet: Μοντέλο προς αξιοποίηση. Νέοι τρόποι προώθησης των αγροτικών μεσογειακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 19.00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Εκθεσιακού χώρου.
Τα θέματα της Ημερίδας που θα παρουσιάσουν ειδικοί με το αντικείμενο ομιλητές /εισηγητές είναι:

  • Το πρόγραμμα MedDiet και οι στόχοι του, Δ. Μανιάτης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
  • Τα εργαλεία του MedDiet και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν -Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής
  • Διατροφής στα Εστιατόρια, Ν. Κατσαρός, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημον. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
  • Η μάρκα ως παράγοντας εξωστρέφειας & προόδου: Ν. Καραγεωργίου, Πρόεδρος Ελληνικού
  • Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων
  • Δίκτυα γαστρονομίας: Γ. Πίττας, Μέλος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Επικεφαλής προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»
  • Νέοι Τρόποι Προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της Μεσογειακής Διατροφής στις Διεθνείς Αγορές: AGORA των Δρόμων της Ελιάς, Γ. Καραμπάτος – Εκτελεστικός Δ/ντής Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς»

Μετά το πέρας της Ημερίδας, θα ακολουθήσει συζήτηση, συνέντευξη τύπου και Υπογραφή Διακήρυξης για τη Μεσογειακή Διατροφή από ιδιώτες και εκπροσώπους φορέων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης 3μερη διαδραστική παρουσίαση από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2015, με τίτλο «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη Μεσογειακή Διατροφή!» στο περίπτερο MedDiet (θέση: Ο2Α Χονδρικής). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής/Ερωτήσεις-Απαντήσεις/Ενημέρωση του κοινού. Προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις δραστηριότητες MedDiet. Παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου της Μεσογείου. Διανομή υλικού προώθησης & αναμνηστικών αντικειμένων (gadgets, φυλλάδια κ.α)

Το έργο MedDiet υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης (ENPI CBC Mediterranean Sea Basin) (www.enpicbcmed.eu). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,99 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται, για το ποσό των 4,49 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης (ENPI-European Neighbourhood and Partnership Instrument). Το Πρόγραμμα ENPI CBC Med στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε περιφέρειες συνεργαζόμενων χωρών (partner countries) που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου. Το έργο MedDiet συντονίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Ιταλίας και επιστημονικός εταίρος είναι ο Ισπανικός Οργανισμός «Ίδρυμα Μεσογειακής Διατροφής». Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι Δρόμοι της Ελιάς» και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αντιπροσωπεύουν την ελληνική συμμετοχή. Συνολικά, στο έργο εκπροσωπούνται έξι χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Λίβανος, Αίγυπτος, Τυνησία). Κύρια γεωγραφική ενότητα παρέμβασής του έργου, όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
http://www.med-diet.eu Facebook: Med Diet Greece

Συμπληρώστε τα στοιχεία της επιχείρησής σας (MΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ)

Τα στοιχεία με * είναι υποχρεωτικά

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Συμπληρώστε την επωνυμία της επιχείρησής σας

Συμπληρώστε τον υπεύθυνο της επιχείρησης για τα θέματα της έκθεσης

Παρακαλώ επιλέξτε τον κλάδο που ανήκετε

Συμπληρώστε το σταθερό τηλέφωνο της επιχείρησης

Συμπληρώστε ένα κινητό που μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συμπληρώστε το email σας

ΧΩΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συμπληρώστε τα τετραγωνικά μέτρα που σας ενδιαφέρουν κατα προσέγγιση

Γράψτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην έκθεση

Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε μέρος με περίπτερο στην έκθεση παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε το συντομότερο

Φόρμα ενδιαφέροντος

Γίνε Εκθέτης της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ