banner

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με περισσότερους από 80 διακεκριμένους Chef

Δημοσιεύτηκε 22 Ιανουαρίου, 2019 απο giotapapav

Μαγειρεύουμε Ελλάδα

Ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι, μας μυεί στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδος μέσα από την εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Ο Γκίκας Ξενάκης μας ξεναγεί στα μυστικά της Ναξιώτικης Κουζίνας

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας, ενώ η διακεκριμένη σεφ και πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με παρουσιάστρια την αγαπημένη ΣΕΦ Εύα Παρακεντάκη το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο ανακαλύπτοντας τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και τις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Γιάννης Μπαξεβάνης

Γιάννης Μπαξεβάνης

Στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» εισβάλλουν ο Δημήτρης Γιγίνης που μας μυεί στα μυστικά και την τέχνη της Ανδριώτικης γαστρονομίας, οι δημοφιλείς chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Μπαξεβάνης που μας ταξιδεύουν σε νέες γευστικές αναζητήσεις, οι pastry chef Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας με τις μοναδικές δημιουργίες τους, ο chef Βασίλης Παπικίνος ο οποίος μας συστήνει την παραδοσιακή Μηλέϊκη κουζίνα, ο Γκίκας Ξενάκης για να μας παρουσιάσει γεύσεις και προϊόντα της Νάξου, η Ελένη Ψυχούλη που μας ξεναγεί μέσα από τις συνταγές της στο γραφικό Πήλιο, ο Χάρης Νικολούζος μας συστήνει την Ελληνική δημιουργική κουζίνα και ο Ηλίας Σκουλάς που μας μυεί στα μυστικά του street food.

 

Ακόμη, οι καθηγητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας, Παναγιώτης Πορίχης, Θάνος Καλογιάννης και Γιάννης Αθανασόπουλος (pastry chef) μοιράζονται μαζί μας την γνώση της γαστρονομικής τέχνης, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, με επικεφαλής την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φέρνουν στο “πιάτο” μας την επιβεβαίωση του τίτλου του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης μαγειρεύει με την συνοδεία του χορευτικού Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και κλέβει την παράσταση! Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας μας συστήνει τα φημισμένα εδέσματα του νησιού και συνθέτει παραδοσιακά πιάτα συνοδευόμενη από το χορευτικό της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, ενώ το chef club Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζει για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αυθεντικές γεύσεις παράδοσης.

Ο Διονύσης Αλέρτας και φέτος θα μας μαγέψει με τις δημιουργίες του

Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το γαστρονομικό πλούτο από την Σύρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Λέρο και την Αστυπάλαια μέσα από τις δημιουργίες καταξιωμένων σεφ των νησιών αυτών, ενώ οι chef Γιάννης Στρατίκης & Θάνος Παναγιώτου από την HotelBrain μας αποκαλύπτουν την γεύση της φιλοξενίας μέσα από ένα εξαιρετικό Ξενοδοχειακό πρωινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» οι αγαπημένες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Ελένη Ψυχούλη θα απονείμουν τα βραβεία προϊόντων ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο email
Το email αυτό χρησιμοποιείται ήδη
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λανθασμένος
Ευχαριστούμε για την εγγραφή