7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: The Greek Fine Food Exhibition

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας «χτυπά» δυνατά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η έκθεση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από τους Έλληνες παραγωγούς και το κοινό, επιστρέφει για 7η χρονιά, μεγαλύτερη, με περισσότερες καινοτόμες προτάσεις και σε νέο εκθεσιακό χώρο.
Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition ανανεώνει το ραντεβού της με τους επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO, στο Μαρούσι.
Πιστή στην ενίσχυση και προώθηση των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και στην προβολή της εγχώριας γαστρονομίας, η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition δίνει για άλλη μια φορά την δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς με ποιοτικά προϊόντα να συνάψουν εποικοδομητικές και συμφέρουσες συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition τιμά φέτος την Περιφέρεια Κρήτης κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους και να τα κάνουν γνωστά τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Ακόμα, οι φίλοι της λεβεντογέννας Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας, καθώς και πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις από την πατρίδα της μεσογειακής κουζίνας.

Παράλληλες εκδηλώσεις
Με Χρυσό Χορηγό την διεθνώς πολυβραβευμένη, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition διεκδικεί και φέτος επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης γαστρονομικής γιορτής, καθώς οι επισκέπτες στο πλαίσιο της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρεις ημέρες πλούσιες σε γαστρονομικές εκδηλώσεις. Με κέντρο την πολυαγαπημενη εκδήλωση του κοινού «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition , με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Για πρώτη φορά στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition καταξιωμένοι σεφ επιστρατεύουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολυμορφικότητα των ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης Greek Dish Challenge, καταξιωμένοι σεφ θα δημιουργήσουν δύο διαφορετικά πιάτα που, όμως, θα βασίζονται στην ίδια πρώτη ύλη. Ποιο πιάτο θα αναδείξει καλύτερα το προϊόν; Ποιος σεφ θα ξεχωρίσει για την τεχνική και επεξεργασία της πρώτης ύλης; Η απάντηση θα δοθεί στην κουζίνα της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition!
Ακόμα, για δεύτερη χρονιά η θεματική ενότητα «Bio Corner» που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, θα έχει την δική της ξεχωριστή θέση, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν τα μοναδικά αυτά προϊόντα αποκλειστικά από την έκθεση.
Κι ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά αποδεικνύοντας την έντονη προσήλωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ στα ελληνικά προϊόντα και στην ποιοτικότερη ανάδειξη τους.
Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition διοργανώνει για δεύτερη φορά την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα στους λάτρεις του fine food. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μέσα από διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.
Επιπλέον, στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition εγκαινιάζεται η νέα ενότητα Honey Bar, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ελεύθερα όλα τα είδη μελιού από τους εκθέτες της διοργάνωσης, και να ενημερωθούν από τους ειδικούς του μελιού για τις ευεργετικές ιδιότητες και ιδιαιτερότητες των μελισσοκομικών προϊόντων.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ Β2Β
Μέσα από τις εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Έτσι, δημιουργείται μια γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας.

Με τη σφραγίδα της RM International
Τη διοργάνωση της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Με 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2020
24-26 Ιανουαρίου 2020
Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, ΜΑΡΟΥΣΙ

Δημοσιεύτηκε στα Νεα