Χρήστος Ξεροβάσιλας

O Executive chef Χρήστος Ξεροβάσιλας από το Νομιτσί Μεσσηνίας σπούδασε την τέχνη της Μαγειρικής σε σχολή της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ξεκίνησε να εργάζεται στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Pentelikon, Vardis restaurant και La Terrasse all day restaurant για περισσότερα από 11 χρόνια. Παράλληλα εργάζεται ως private chef ενώ επιμελείται τα μενού πολλών εστιατορίων ανά την Ελλάδα. Τα 3 τελευταια χρονια εργαζεται παραληλα με την σχολη ως chef σε 5* ξενοδοχειο. Επίσης, ο Χρήστος Ξεροβάσιλας έχει συμμετάσχει  σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων όπως είναι η εκπροσώπηση της ελληνικής κουζίνας στο Καζακστάν, η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ, τα 20 χρόνια MACRO και την AMC. Εκτός της επαγγελματικής του ενασχόλησης με την μαγειρική, ο chef ασχολείται τα τελευταία έξι χρόνια ενεργά και με την εκπαίδευση νέων μαγείρων ως καθηγητής σε επαγγελματικές σχολές δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη και προώθηση της νέας ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος ένθερμος υποστηρικτής της τοπικής γαστρονομίας παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια μαγειρικής τέχνης με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευση και ανέλιξή του. Ενδεικτικό της «εμπιστοσύνης του» στην τοπική κουζίνα, αποτελεί το γεγονός ότι συνθέτει τα πιάτα του αποκλειστικά με ντόπιες πρώτες ύλες δημιουργώντας προτάσεις που αναβιώνουν την παράδοση.


Σχετικά Event

×
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Όχι ευχαριστώ
×
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share
Όχι ευχαριστώ