ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6ΗΣ ΕΞΠΟΤΡΟΦ


Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεπερνά τα όρια μιας απλής εκθεσιακής διοργάνωσης και αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό διαδραστικό event ψυχαγωγίας και διασκέδασης καθώς είναι ακόμα πιο πλούσια σε Παράλληλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, σας περιμένουν παράλληλα, μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις, όπως:


MAGIREVOUME logoΜαγειρεύουμε Ελλάδα

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι ΣΕΦ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο και απολαμβάνει τις απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν οι κορυφαίες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Αναμφίβολα, η καρδιά της ΕΞΠΟΤΡΟΦ χτυπά δυνατά στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», αφού το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα μαραθώνιο προετοιμασιών και μαγειρέματος που οδηγεί στον απόλυτο γευστικό προορισμό.


LOGO-GREEK-CHEF-2019
Ο 4ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μαγειρικής GREEKCHEF  έρχεται στην 6η  ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Από 1 έως 4 Φεβρουαρίου η ΕΞΠΟΤΡΟΦ και τα Chef Club Κρήτης, Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Κέρκυρας και Πελοποννήσου αναζητούν τον επόμενο μεγάλο σεφ της χώρας κι όχι μόνο! Για πρώτη φορά στον μαγειρικό διαγωνισμό GREEK CHEF εγκαινιάζεται η κατηγορία «Greek Chef Junior», η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Επαγγελματίες και νεαροί σεφ διαγωνίζονται για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα Greek Chef 2019, του Young Greek Chef και του πρώτου Greek Chef Junior!


 

PINOUME logoΠίνουμε Ελλάδα

Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που «παντρεύονται» ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα. Ένα πάρτι γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μουσική και θετική διάθεση διαδραματίζεται στην εκδήλωση «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», αφού στο ξεχωριστό αυτό event τα ιδιαίτερα ποτά κάνουν food pairing με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Φυσικά, τη σκυτάλη της δημιουργίας παίρνουν και άλλοι καταξιωμένοι σεφ, οι οποίοι «καταθέτουν» τις δικές τους εμπνευσμένες προτάσεις. Ανακαλύψτε την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.


MASTERCLASS-ΣΗΜΑΕΞΠΟΤΡΟΦ MASTERCLASS (νέα ενότητα)

 

Για πρώτη φορά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από 10 διαφορετικά masterclasses σε 4 μοναδικές κατηγορίες

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ MASTERCLASS ΕΔΩ

 

 


 

BIO CORNER (νέα ενότητα)

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση «Bio Corner». Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι παραγωγοί βιολογικών και φυσικών προϊόντων της ελληνικής γης έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τα αγνά, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους σε συνθήκες που αναδεικνύουν και προστατεύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε βιολογικού προϊόντος.

 

 

 


Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ο διαγωνισμός, που έγινε θεσμός, έρχεται στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναζητώντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τις πρώτες ύλες, την συσκευασία τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν κριτική επιτροπή και κοινό και να κατακτήσουν την δική τους ξεχωριστή θέση και αγάπη των επισκεπτών.

 


Σεμινάρια

Κορυφαίοι sommelier, σεφ, διατροφολόγοι και διακεκριμένοι επιστήμονες μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο της γαστρονομίας και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της ελληνικής κουζίνας στην εγχώρια και διεθνή αγορα. Μέσα από σειρά σεμιναρίων – ημερίδων οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας και τις μεθόδους ανάπτυξης μέσω του τουρισμού και του διαδικτύου.