Πρόγραμμα Σεμιναρίων

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΗμέραΏραΘέμαΕισηγητής
Παρασκευή  27/01/201719:30 – 21:00Περιήγηση στα αμπελοτόπια της Κρήτης.Σίμος Γεωργόπουλος
Περιγραφή
Ο Σίμος Γεωργόπουλος παρουσιάζει έναν από τους πιο “καυτούς” αμπελώνες της χώρας. Το αρωματικό Μοσχάτο Σπίνας, το φίνο Λιάτικο, το απαλό Κοτσιφάλι και βέβαια το σπουδαίο Βιδιανό είναι μόνο λίγα από οινικά διαμάντια που συνθέτουν ένα μοναδικό οινικό θησαυρό μιας περιοχής με ιστορία 4000 ετών!
ΗμέραΏραΘέμαΕισηγητής
Σάββατο 28/01/2017               17:00 – 18:30Περιήγηση στα αμπελοτόπια του Αιγαίου.Γιώργος Λούκας
Περιγραφή
Ξακουστά λευκά, ιδιαίτερα κόκκινα, πολυβραβευμένα γλυκά. Το Αιγαίο μας χαρίζει από άκρη σε άκρη κρασιά που εδώ και δεκαετίες έχουν επιτύχει την παγκόσμια καταξίωση. Ο Γιώργος Λούκας θα μας ταξιδέψει σε αρώματα και γεύσεις που συναγωνίζονται σε ομορφιά ακόμα και τα τοπία του καταγάλανου πελάγους!
ΗμέραΏραΘέμαΕισηγητής
Κυριακή  29/01/2017               13:30 – 15:00Περιήγηση στα αμπελοτόπια της Δυτικής Ελλάδας.Σίμος Γεωργόπουλος
Περιγραφή
Από την Ολυμπία μέχρι τα νησιά του Ιονίου η καρδιά χτυπά …οινικά. Και χαρίζει ευωδιαστά Μοσχάτα, νευρικούς Ροδίτες, πολύπλοκες Ρομπόλες και ανάλαφρους Αυγουστιάτες. Ο Σίμος Γεωργόπουλος θα αποδείξει ότι αυτός ο δυναμικότατος αμπελώνας προσφέρει πολλά περισσότερα από την γλυκιά Μαυροδάφνη!
ΗμέραΏραΘέμαΕισηγητής
Kυριακή   29/01/2017               18:00 – 19:30Περιήγηση στα αμπελοτόπια της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της ΕύβοιαςΣίμος Γεωργόπουλος
Περιγραφή
Ο Σίμος Γεωργόπουλος θα φέρει στα ποτήρια σας εξαιρετικά κρασιά από 3 ιστορικούς αμπελώνες της Ελλάδας. Θα σας παρφουμάρει με τη Μαλαγουζιά, θα σας γητέψει με το Μούχταρο, θα αναδείξει το μεγαλείο του παρεξηγημένου Σαββατιανού και –γιατί όχι; -θα αποτάξει τη …ρετσινιά της Ρετσίνας!

Λίγα λόγια για τους οινολόγους

 Σίμος Γεωργόπουλος

Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και τη γεύση από το 1999 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Έχει αρθρογραφήσει στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες – όπως το Ε-Gourmet της Ελευθεροτυπίας το Ευ Ζην, το Umami και το Status –  ενώ σήμερα συνεργάζεται με τον Οινοχόο, το Βήμα Gourmet και τον FNL Guide. Παράλληλα διαθέτει το δικό του ιστολόγιο simosgeorgopoulosblog.wordpress.com.

Έχει διατελέσει οινοχοικός σύμβουλος στα εστιατόρια Σπονδή και Χύτρα και μέλος της επιτροπής των βραβείων Ε- Gourmet, ενώ επί 15 χρόνια διοργανώνει γευσιγνωσίες και σεμινάρια.

Παράλληλα διδάσκει στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδει διαλέξεις στα μεταπτυχιακά τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του ΤΕΙ Οινολογίας.

Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best (Axon, 2000) και A Wine Glass Full of Greece (Ένα Ποτήρι Κρασί Γεμάτο Ελλάδα) (Παπασωτηρίου, 2009).


Γιώργος Λούκας

Ο Γιώργος Λούκας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Genius in Gastronomy» που ασχολείται με σεμινάρια, εκπαιδευτικά courses & συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπίρα και τ’ αποστάγματα. Αρθρογραφεί σε γνωστά περιοδικά και είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E.

Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier  και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Είναι Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και στο παρελθόν συνεργάστηκε ως Sommelier με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin και αναγνωρισμένα ξενοδοχεία & resort σε όλη την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ορισμένα από αυτά και προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς.