Σεμινάρια Μοριακής γαστρονομίας

Μηχανική Τροφίμων από έναν σέφ – Παρασκευή 27/1/2017 14:00 – 16:00

Ο Βιοχημικός Συστημάτων Χρήστος Μαντάς μαζί με τον chef de cuisine Βασίλειο Γιαννόπουλο και την Φανή Καρκαντά, Μηχανικό Βιοσυστημάτων στην πιο πρωτότυπη παρουσίαση 

Fizzy fruits, φρούτα τα οποία έχουν μετατραπεί σε αναψυκτικό, παγιδευμένο διοξείδιο του άνθρακα σε διάφορα φρούτα

Μοριακή κουζίνα για αποδόμηση πατάτας και επαναδόμηση της σε πέτρα και κάρβουνο

Spaghetti από φρούτα και ελαιόλαδο

Σφαιροποίηση με χρήση ατομικού μηχανήματος

Είσοδος ελεύθερη


Λίγα λόγια για τους εισηγητές

 Χρήστος Μαντάς

O Χρήστος Μαντάς είναι μηχανικός βιοσυστημάτων με ειδίκευση στην μηχανική τροφίμων και μεταπτυχιακές σπουδές στην ποιότητα διατροφής και περιβάλλοντος. Ως μηχανικός τροφίμων έχει συνεργαστεί με αρκέτες εταιρείες του χώρου σε ζητήματα που αφορούν την παραγωγή καινοτόμων προιόντων, την εκπαίδευση προσωπικού, τις πιστοποιήσεις αλλά και την επίλυση προβλημάτων. Σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων αλλά και εταιρείες παραγωγής φυτικών καλλυντικών.Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και συμμετείχε σε αρκετές έρευνες, κουπόνια καινοτομίας αλλά και ερευνητικά προγράμματα από επιχειρήσεις. Επίσης ολοκλήρωσε την ερευνά του για τα αντιοξειδωτικά ελιάς στο Μητροπολιτικό πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας. Τα τελευταία ίδρυσε την δική του εταιρεία με αντικείμενο την υποστήριξη εταιρειών τροφίμων και παραγωγή καινοτόμων προιόντων http://www.renova-eng.gr/ και έχει επιβλέψει με την ομάδα του την μελέτη και εγκάτασταση 20 παραγωγικών μοναδών του κλάδου.


Φανή Καρκαντά

Η Φανή Καρκαντά, είναι μηχανικός βιοσυστημάτων, με ειδίκευση στη μηχανική τροφίμων και μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη δημόσια υγεία και περιβαλλοντική υγιεινή, Ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων & υδάτων & δημόσια υγεία Ως μηχανικός τροφίμων, έχει συνεργαστεί με αρκέτες εταιρείες του χώρου, όπως αυτών της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, των πιστοποιήσεων, της εκπαίδευσης προσωπικού και της επίλυσης προβλημάτων. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Μηχανικής Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συμμετέχοντας σε αρκετές έρευνες, κουπόνια καινοτομίας, καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα από επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά το ερευνητικό κομμάτι , ασχολήθηκε, κυρίως, με την παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος και τη μετατροπή του σε σκόνη, με την κρυογενική μέθοδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι,το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής, κατοχυρώθηκε ως πανευρωπαϊκή πατέντα και έχει συσταθεί και εταιρεία με σκοπό την εμπορική εκμετάλευση της. Τέλος, διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο: "Φυσικό ζιζανιοκτόνο σκεύασμα με βάση τα αιθέρια έλαια σε μορφή βρέξιμης σκόνης και μέθοδος παραγωγής του"


Βασίλειος Γιαννόπουλος

Ο Βασίλειος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979, σπούδασε μηχανολογία αλλά τον τράβηξαν τελικά τα τουριστικά επαγγέλματα απ’όπου και τελείωσε. Εντρύφησε στην Γαλλική κουζίνα με μέντορα τον Alain Ducasse. Εργάζεται στις κουζίνες 20 χρόνια με πολλές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς ,διακρίσεις κτλ. Σήμερα εργάζεται ως chef de cuisine στο ερευνητικό τμήμα επιστημονικού μετώπου δίπλα στον πρόεδρο και ιδρυτή Κ. Γιαννουλόπουλο Ανδρέα και Κατσαρό Νίκο πρώην πρόεδρο ΕΦΕΤ. Στήνει και επιμελείται κουζίνες σε ξενοδοχεία , εστιατόρια , μονάδες εστίασης και καφέ. Είναι επίσημος συνεργάτης της περιφέρειας Πελοποννήσου και της ALFA EXPO απ’όπου και συνθέτει συνταγές από τοπικά προϊόντα αναδεικνύοντας τις πρώτες ύλες και τους τοπικούς παραγωγούς. Εισηγείται σε φεστιβάλ και εκθέσεις γαστρονομίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων για τα τοπικά προϊόντα ανά τόπους αναβιώνοντας ξεχασμένες συνταγές από την πυθαγόρειο διατροφή και έπειτα. Συνεργάζεται με ειδικούς διατροφολόγους και τεχνολόγους τροφίμων για την αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας. Είναι αποκλειστικός συνεργάτης της RENOVA εταιρία υποστήριξης εταιριών τροφίμων και παραγωγής καινοτόμων προϊόντων και καθηγητής στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου σχολής


×
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Όχι ευχαριστώ
×
Μοιραστείτε το στο Facebook
Share
Όχι ευχαριστώ